Juhuslikult hakkasin vaatama, kuna Kristen Bell annab siin oma hääle.

Directed: David Bowers
Produced: Maryann Garger, Kuzuka Yayoki
Screenplay: Timothy Harris, David Bowers
Story: David Bowers
Starring: Freddie Highmore, Kristen Bell, Nathan Lane, Eugene Levy, Matt Lucas, Bill Nighy, Donald Sutherland, Charlize Theron, Nicolas Cage
Cinematography:Pepe Valencia
Editing: Robert Anich Cole
Studio: Imagi Animation Studios, Tezuka Productions
Distributed: Summit Entertainment
Release dates: October 8, 2009 (Hong Kong), October 23, 2009 (United States)
Running time: 94 minutes
Country: United States, Hong Kong
Language: English
Budget: $65 million
Box office: $44,093,014

Film on tuleviku linnast Metro Cityst, kui keegi peaks tundma nime, siis seda Megameelest või vastupidi. Igatahes Metro Citys on palju roboteid koos inimestega ja teevad suurem osa tööst. Toby, Dr.Tenma geeniusest poeg, läheb koos isa ja president Stonega ülevaatama uut robotit kelleks on Peacekeeper. Dr.Elefun, üks Dr.Tenma kolleegidest, tudvustab presidendile Sinist ja Punast Tuuma, need on Positiivne ja Negatiivne energia. Stone käsib panna robotisse Punast ning seetõttu läheb robot kontrollialt välja. Peacekeeper hakkab inimesi ründama ning Tenma paneb kaitseseina ette kuid siis märkab, et Toby jäi koos robotiga teiselepoole seina.

Robot hävitatakse ning ka Toby pole enam. Dr.Tenma aga on masenduses ning töötab ööd-päevad läbi ja ehitab roboti, mis on Toby täpne koopia. Ta kasutab poja DNA'd juustest et taastada roboti mälestused ning annab talle elu kui sisendab talle Sinist energiat. Robot ärkab ellu ja isa viib selle koju.

Kuid üsna pea mõistab Tenma, et kuigi robot näe välja täpselt nagu Toby ja on isegi mälestused samad, siis tema olek ja isiksus on hoopis miski muu. Toby aga ei tea et ta on robot ja püüab mõista kuidas ta saab robotite keelest aru. NIng peagi avastab poiss, et suudab lennata ja et tal on raketid jalanõude sees. Ta läheb seda isale ültema kuid kuulebb kuidas Tenma ja Elefun arutavad poisi väljalülitamist. Tenma tunnistab et Toby on robot ja ei taha enam teda, kuna ta pole see Toby. Seda kuuldes lendab Toby minema. President Stone mehed hakkavad Toby taga ajama, kuna ta on Sinisest energiast tehtud. Toby  püüab põgeneda aga lõpuks visatakse ta õhus lendlevalt laevalt ja linnast minema prahi sisse.

Seal kohtub ta paari lapsega, üks neist on Cora, tüdruk kes lahkus Metro Cityst ja robotkoera Trashcaniga. Cora viib ta oma elukohta kus elavad ka mitmed teised lapsed. Mike saab koheselt aru et Toby on robot ja nimetab ta ümber Astroks. Astro elab oma uue nime ja uue eluga ning nendega koos oleab ka Hamegg, kes näitab et hoolib vanadest katkistest robotitest aga tegelikult on tal neid vaja, kuna juhib Robotmängu, kus robotid kaklevad omavahel kuni surmani.

Astro ja ta uued sõbrad leiavad väljalülitatud hiiglasliku roboti nimega ZOG. Salaja aga annab Astro robotile oma energiat ha see hakkab tööle. Lapsed viivad roboti koju ning pesevad ta puhtaks ja värvivad. Hiljem õhtul kuuleb Astro kuidas Cora püüab Metro Cityga telefoni teel ühendust saada ja tüdruk tunnistab Astrole, et tegelikult on tal pere ning ta mõtleb et kas vanemad ka teda igatsevad. Seepeale tahab Astro oma saladust rääkida aga ei julge.

Järgmine päev on Hameggi mänud. Hamegg reedab Astro ja paneb ta koos ZOGiga võistlema. Kuna Astro ei saa niisama minema kõndida, siis peab ta enne kõik arvutid ära lõhkuma. Kui saabub ZOG, siis kumbki ei taha teineteise vastu võidelda. Samal hetkel saabuvad Stone ja ta meeskond ning arreteerivad Astro. Astro viiakse Tenma juurde, et mees eemaldaks Sinise energia, kuid mees mõtleb viimasel hetkel ümber, sest isegi kui Astro pole Toby, on ta siiski Tenma poeg ning laseb poisil põgeneda.

Seepeale paneb Stone Punase energia Peacekeeperisse ning too hakkab Astrot taga ajama ning läheb aina tigedamaks. Astro ja Stone võitlevad teineteisega ning hävitavad peaaegu kogu linna. Linn hakkab kiiva vajuma, kuid Astro suudab oma raketisaabastele linna paika tagasi panna. Punane ja Sinine energia saavad kokku ja Astro lendab eemale.

Tenma teatab Astrole, et kui Sinine Punasega kokku saab, siis mõlemad saavad surma. Astro tahab linna päästa ja arvab et selleks ta mõeldud ongi ning hävitab Peacekeeperi ning peale seda lülitub Astro välja. Cora, Dr.Elefun ja teised sõbrad leiavad Astro mittetöötava keha. Saabub ZOG ja annab endast Astrole energiat, just nagu poiss temale elu andis. Astro teeb silmad lahti ning paraneb kiirelt. Astro lepib Dr.Tenmaga ära ning Cora leiab oma vanemad ja lepib ka nendega ära. Stone ärkab ja ta arreteeritakse.

Ham Egg: Stop! The Laws of Robotic! You can't hurt a human! It's been that way for 50 years!
Zog: I'm old school.

Dr. Tenma: We have to go.
Astro Boy: This is it. This is what I was created for. This is my destiny.
Dr. Tenma: Toby, now!
Astro Boy: I'm sorry but this is who I am. Onward and upward... Dad.

Astro Boy: I was made ready

Astro Boy: You know, I tried to find my place in the world. I - I thought I found it, but I guess fitting in can be a lot more complicated than it seems, huh?

Astro Boy: What? I got machine guns... in my butt?


Dr. Elefun: Everybody has their destiny, Toby.
Astro Boy: Didn't you hear him? I'm not Toby.

Girl: Whats the password?
Cora: Don't make me hurt you
Girl: Close enough

Cora: Mr Metro City's first day and he's already an expert

Astro Boy: No you're not dead, you just pretending

10/8 (Omamoodi huvitav film :D)

Laadimine